Farm Classroom Refurbishment

Posted 29th January 2013

Uncategorised

Planning consent has been obtained to refurbish a farm classroom building.

The refurbishment will provide a low energy, sustainable classroom which will enhance the rural science learning environment for pupils and staff alike.  The design embodies a number of low energy strategies; shading has been incorporated to reduce solar gain in summer, whilst still allowing users to benefit from it in winter.  High levels of thermal insulation and air tightness will ensure very low heat losses in winter with resultant low energy requirement and running costs.  Natural daylighting will be maximised wherever possible to provide a pleasant internal environment and reduce reliance on artificial lighting.

Work is currently on site, with some unusual spectators.